Lumea afacerilor balcanice s-a întâlnit la Edirne - Turcia

„Forumul de afaceri din Balcani”, organizat de Platforma Edirne de Cooperare a Orașelor Balcanice a guvernului Edirne, unde s-au reunit oameni de afaceri din 11 țări balcanice, a avut loc la Edirne în zilele de 18 și 19 aprilie 2024. La deschiderea programului, guvernatorul din Edirne, Yunus Sezer a declarat: „Acest eveniment este un forum de afaceri în domeniul comerțului și al industriei. În prezent, la acest eveniment participă 240 de companii, dar sperăm că vom reuni aproape 2 mii de oameni de afaceri cu un târg mare în toamnă”. 

Dintre cei 240 de participanți, aproximativ 80 de persoane au venit din diverse țări balcanice. Din România au participat 8 companii. Conform observațiilor, sesiunea B2B a funcționat bine, iar participanții s-au cunoscut și au încheiat parteneriate. 

https://hudutgazetesi.com/ekonomi/balkan-is-dunyasi-edirnede-bulustu/

 
  • China și Uniunea Europeană au obiectiv și principii de aplicare similare pentru parcurile științifice și tehnologice.
  • Ambele se bazează pe cooperarea dintre administrație, mediul academic, asociații profesionale și părțile interesate din economie în promovarea progresului științific tehnic pentru dezvoltarea economiei.
  • Ambele folosesc principiul subsidiarității și prezenta diferențe, de la caz la caz, între regiunile lor și parcurile științifice și tehnologice stabilitate la nivel local.
  • Ambele se întâlnesc și acceptă colaborări și investiții străine în afara blocului lor economic
  • Există domenii strategice exclusive în cercetarea științifică, dar există mai multe domenii în care colaborarea științifică pentru a ridica nivelul de performanță economică reciprocă este de dorit de ambele părți.
  • România este o țară mai mică decât China. În special, România este interesată să colaboreze cu entități științifice și economice chinezești, respectiv, cu parcuri științifice și tehnologice din China.
  • Frecvența și calendarul colaborărilor române-chineze trebuie să crească. Implicarea parcurilor științifice și tehnologice chinezești trebuie să crească în România. Este o oportunitate și România trebuie inclusă în programul chinezesc „Centură și Drum”.
  • Implicarea parcurilor științifice și tehnologice chinezești din România se poate face atât fizic, cât și virtual. Entități capabile din cele două țări pot lucra împreună pentru proiecte diferite.
  • Vă prezentăm aici domeniile de interes științific independent, deosebit, ale participanților români la CISIP 2021.
  • Certificat eliberat pentru domnul Dionisie Lefter (ph.d) de către Departamentul de Cooperare Internațională al Ministerului Științei și Tehnologiei din Republica Populară Chineză.

 

Centrul chinez pentru prevenirea și controlul bolilor pentru prevenirea bolilor virale și a genelor și Jiangsu Qi Biotechnology Co., Ltd., au dezvoltat în comun un nou tip de kit de detecție rapidă a noului coronavirus (2019-nCoV) prin amplificare a izotermelor cu acid. . nucleic. Acesta a fost evaluat clinic complet de trei instituții. Rata de conformitate generală este de 100% și echivalentă cu acelorlalte produse similare aprobate de Administrația pentru Alimente și Medical. Trusa este potrivită pentru utilizarea în laboratoarele locale și municipale.

CLR Hydraulics a primit dreptul de distribuție exclusivă a acestor kit-uri în România.

 

COLABORARE INTERNAȚIONALĂ

VELOMED SRL

www.velomed.ro

Viitorul este inovația. Susținem inovatorii dinamici să creeze cu scop. Integrarea este cheia succesului economic. Scopul este nobil. Beneficiul este al tuturor.

  

 

Velomed, management, economie, educație, proiecte, business

Str. Străpungere Silvestru nr. 52,

bl. T3-4, sc. B, ap. 1, Iași,       

Jud. Iași, România, cod 700004

e-mail: velomed.srl@gmail.com

+40 744 501 422

 

 

 

A lua legatura:

Coordonator: dr.ing. Dionisie Lefter

Platforma specializată inteligentă RoMold INVENT